Prati nas
Slušaj na
Traži

10.000 sati

Malcolm Gladwell je popularizirao ideju da je potrebno približno 10.000 sati vježbanja neke vještine da bi u njoj bili dovoljno dobri da nas smatraju majstorima. Mi kao intervjueri imamo još puno da bi dosegli taj broj, no dogodilo se nešto što nam je jako drago vidjeti: u mjesecu Rujnu smo imali više od 10.000 sati slušanja naših epizoda podcasta, kumulativno za sve epizode i sve slušače! To znači da smo ukupno tijekom tih mjesec dana 10.000 sati imali pažnju, ili barem uši, vas, naših slušatelja. To je dobar osjećaj, pogotovo jer nastavljamo imati vrlo zanimljive goste koji su svojim trudom – i strašću – postigli velike stvari u životu.

Evo kako je sve počelo: U 11. mjesecu 2017. smo konačno odlučili da doista, bez zezancije, stvarno idemo snimati podcast, i dvije su nas stvari najviše zanimale: gdje (u kojim prostorima) i s kojom opremom. Počeli smo snimati u vježbaoni legendarnog Jiggy’s bara, s njihovom opremom, što je bilo odlično za početak, no ciljali smo na veću kvalitetu zvuka. Imali smo sreću s time i jedno vrijeme nam je inženjer zvuka bio Kristijan Jakšić koji je donio i vrhunsku opremu za snimanje, no s preseljenjem odnosno rebootom Jiggya, opet smo trebali naći novi prostor. U zadnje vrijeme snimamo u studiju Radija 808 u HUB385, s njihovom opremom i uz pripremu Gordana Antića, na čemu smo im vrlo zahvalni! Uz to, odnedavno imamo i suradnika na člancima, Marija Mucala, koji nam za sad vrlo korisno pomaže izradom liste tema i vremena u razgovoru. Tako da se ova priča lijepo širi!

Prije objave podcasta smo snimili 12 epizoda unaprijed, i objavili ih javno u 3. mjesecu 2018. Do sad (10.mj. 2019) smo objavili 55 epizoda, skoro sve s gostima, i na taj način naučili iznimno puno o tome kako razmišljaju uspješni ljudi i na koje sve načine se može uspjeti u životu, pogotovo u Hrvatskoj. Znali smo da će biti tako i da ćemo skupiti poznanstva, iskustva i znanja radeći ovakav podcast, no nismo se nadali tako velikom i raznovrsnom obimu. Izuzetno nam je drago da su svi ti razgovori snimani i da ih možemo ponuditi vama kao epizode podcasta, jer doista – bilo bi šteta ne snimati ih!

Hvala gostima na gostovanju, vama slušateljima na slušanju – i idemo dalje!

A ako tek počinjete slušati, najbolje što možemo preporučiti je lista Top 10 najslušanijih epizoda ovdje!

Further reading

Večernjakova Digitalna Ruža

Zahvaljujući vama – našim slušateljima i gostima, nominirani smo za Večernjakovu digitalnu ružu! Vaša podrška nam puno znači, jer 2022. godine...