Prati nas
Slušaj na
Traži

Kako slušati podcast u autu koji nema MP3 player?

Recimo da vam je dosta slušanja radija u automobilu dok putujete na posao ili na more, ili da jedino što imate od dodatne audio opreme je CD player ili ako ste baš retro nastrojeni, kazetofon. Kako onda slušati podcast?

Srećom, postoji nekoliko rješenja za taj problem, od kojih prva 2 rješenja zapravo nisu dobra.

Rješenje #1: Snimiti Surove Strasti podcast na kazetu

Trebati će vam:

  1. kazeta
  2. kazetofon
  3. laptop ili računalo s kojeg možete pustiti epizodu podcasta
  4. kabl s kojim ćete povezati mobitel / računalo i kazetofon

Postupak je jednostavan: ubacite kazetu u kazetofon, pritisnite na kazetofonu tipku “REC”, i na računalu / mobitelu pustite epizodu. Ne zaboravite pritisnuti STOP kad je epizoda gotova.

Prednostikazete su retro cool.

Manebudite pažljivi s retro opremom ovog tipa, da ju bolje uščuvate ne bi li je za bolje novce prodali muzeju.

Rješenje #2: Snimiti Surove Strasti podcast na CD

Trebati će vam:

  1. CD koji se može snimati (CD-R)
  2. Snimač CD-ova (nema linka! jeste li znali da je danas lakše kupiti snimač kazeta nego CD-a?!)
  3. Računalo u kojeg ćete ga ugraditi

Postupak je: koristeći retro program kao što je Nero Burning ROM snimite MP3 kao audio CD. Pazite da ne snimite MP3 datoteke kao datoteke na podatkovni CD, treba vam baš isključivo i samo “audio CD”.

Prednosti: CD-ovi samo što nisu postali retro-cool. Možete ih objesiti na retrovizor za ukras ili protiv policijskih radara  (not!). Ako se požurite, možete biti prva osoba u 2018. koja je snimila audio CD.

Mane: Prije će se u upotrebu vratiti vinilne ploče nego CD-ovi.

Rješenje #3: FM radio odašiljač koji pušta MP3-ove

MP3 Auto FM transmiter MS INDUSTRIAL Tune 04

Automobil vam vjerojatno ima “upaljač” koji stoji neiskorišten jer još nije postalo dovoljno retro paliti cigarate s užarenim željezom. Kupite ovakav ili ovakav uređaj, uključite ga u auto, i uređaj će na vaš FM radio puštati MP3-ove vašeg omiljenog podcasta (ili bilo koje druge MP3-ove). U ovakav uređaj možete uključiti USB stick s podcastom, glazbom ili što god drugo želite slušati, kao da imate malu FM radio stanicu. Umjesto još jednih vijesti koji vam dižu tlak, rezultata još jednog prosvjeda, hvalospjeva još jednom političaru, slušajte Surove Strasti.

Prednosti: Na ovaj način možete slušati MP3-ove u automobilu kao da je jedan od onih novih koji već imaju ugrađen MP3 player.

Mane: Ne možete istovremeno paliti cigaretu i slušati MP3.

 

Zahvaljujemo na pažnji, ovo su bile kratke obavijesti o tome kako slušati podcast Surove Strasti u autu koji nema MP3 player. Ukoliko imate neku bolju opciju, npr. auto podržava Bluetooth, iskoristite je!

Further reading

Večernjakova Digitalna Ruža

Zahvaljujući vama – našim slušateljima i gostima, nominirani smo za Večernjakovu digitalnu ružu! Vaša podrška nam puno znači, jer 2022. godine...