Prati nas
Slušaj na
Traži

E015 – Elvira Mlivić Budeš – Putokaz na putu do ciljeva

Play

Razgovarali smo s Dr. sc. Elvirom Mlivić Budeš, vlasnicom tvrtke Filaks, o početcima, što ljude tišti kada započinju poduzetničku karijeru, o preduvjetima i koracima za samostalnost. Elvira je jedna od najcjenjenijih i najpoznatijih savjetnica za poduzetnice i poduzetnike koji tek počinju, i njena strast je pomoći ljudima da započnu svoj posao na solidnim temeljima i da se ohrabre krenuti samostalno u poduhvate koji će im dugoročno promijeniti život na bolje. Osnivačica je Filaksa, Vedre kuće znanja, gdje radi na aktivnostima poslovnog savjetovanja, usavršavanja i edukacije doprinosi razvoju i ostvarenju poslovnih ciljeva klijenata. Inovativnim idejama pridonosi razvoju tržišta i motivira pojedince i organizacije na uključivanje u proces cjeloživotnog učenja.

Elvira Mlivić Budeš je poduzetnica i konzultantica koja se od 2001. godine bavi razvojem poslovnih vještina. Do sada je uspješno surađivala s preko 600 pravnih osoba, a preko 1000 fizičkih osoba pohađalo je verificirane programe usavršavanja i radionice u Vedroj kući znanja.

Diplomirala je marketing na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te zatim i završila Poslijediplomski studij Teorija i politika marketinga na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i 2003. godine stekla titulu magistrice društvenih znanosti. Završila je Poslijediplomski doktorski studij hrvatske kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (interdisciplinarna područja znanosti/polje projektni menadžment) i 2014. godine stekla titulu doktorice znanosti. Paralelno, kontinuirano se educira u području osobnog razvoja (antropološka medicina, NLP, autogeni trening, tehnika emocionalne slobode).

Iskustvo u praksi stjecala je surađujući s hrvatskim i inozemnim poduzećima na različitim pozicijama: Voditelj marketinga, Voditelj prodaje, Propagandist, Copywriter, Account Manager, Client Service Director i na kraju kao vlasnica obrta za poslovno savjetovanje Ars marketing (2001-2007.) i direktorica tvrtke Filaks (od 2007. do danas). Od 2016. godine je predavačica marketinških kolegija na Visokom učilištu Algebra.

Od 2004. godine organizirala je 15 većih skupova i konferencija za različite ciljne skupine (poslovne žene, poslovne tajnice, duhovni menadžment, kreativnost, vođenje itd).

Gostovala je u mnogobrojnim radijskim i televizijskim emisijama koje su obrađivale teme s područja menadžmenta, poduzetništva i marketinga. Gostovala je i na brojnim konferencijama i skupovima za različite ciljne skupine (poslovne žene, poduzetnici, kozmetičari, turistički djelatnici, tajnice, menadžeri, marketinški stručnjaci itd).

Na društvenim mrežama okuplja preko 20.000 ljudi. Nije joj cilj biti primjer ili uzor, već koristan putokaz na putu prema uspjehu.

Popis objavljenih knjiga i priručnika: 

 • Autorica je priručnika Čestitam dobili ste posao (2002)
 • Koautorica je knjige “Abeceda uspješne prodaje” (2006)
 • Autorica je u knjizi “Primijenjeno poduzetništvo” (2006)
 • Autorica je u knjizi “Temeljne funkcije upravljanja” (2007)
 • Glavna je urednica priručnika “Marketinški vodič 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 i 8 (2008-2013)
 • Gošća autorica je u knjizi “Recite to jasnije i glasnije” (2009)
 • Koautorica je knjige “Vražja posla: Kako preživjeti (ne)moguće poslovne situacije” (2011)
 • Autorica je radne bilježnice za osobni razvoj i kreativno razmišljanje „Krila zahvalnosti“ (2015)
 • Autorica je priručnika “Vodič kroz obilje” (2016)
 • Autorica reizdanja radne bilježnice “Krila zahvalnosti” (2017)
 • Autorica reizdanja radne bilježnice “Moje obilje” (2017)
 • Autorica knjige “Sanja, Anja i Tanja – Snaga izvrsnih ljudi” (2017)
 • Autorica je preko 400 stručnih članaka s područja komunikacije, menadžmenta, poduzetništva, marketinga i prodaje te osobnog razvoja
 • Od 2013. do 2017. blogerica na: poduzetnica.blogspot.com
 • Od 2017. blogerica na: parsekundizatebe.blogspot.com
 • Od 2018. blogerica na: dnijevnik.blogspot.com

 

Elvira ima iskustvo pomaganja doslovno tisućama ljudi, poslušajte i vi kako može pomoći vama!

More from this show

Epizoda 15