Prati nas
Slušaj na
Traži

Planovi za budućnost

Play

Pozdrav svim surovo strastvenim slušateljima i čitateljima! U prethodnih nekoliko mjeseci smo brainstormali i raspitivali se i opet brainstormali kako podići Surove Strasti na veću razinu. Osim sa gostima na kavi, bili smo na konferencijama, meetupovima, puno smo čitali i zaključili da možemo napraviti nešto veliko i da svakako trebamo ići tim putem. Stoga će u narednih nekoliko mjeseci biti par promjena koje će rezultirati kvalitetnijim iskustvom i sadržajem, te nastaviti graditi podcast scenu u Hrvatskoj!

#1: Pokrećemo podcasting platformu Podcast.HR

Počeli smo dobijati sve više upita na temu kako započeti svoj podcast, i zaključili da je najbolji način da pomognemo najvećem broju potencijalnih podcastera taj da ponudimo svoje iskustvo i znanje u kreiranju podcasta i tehničkim aspektima objave. Stoga pokrećemo platformu Podcast.HR (koja je trenutno u izradi, pa nemojte previše gledati na sadržaj) gdje ćemo moći ugostiti podcaste, ponuditi im zajedničko nastupanje i biti glavno mjesto gdje će zainteresirani slušatelji dolaziti do svih domaćih podcasta! Na ovaj naćin ćemo dugoročno pokrenuti stvaranje puno više sadržaja nego što bi ga mi sami mogli snimiti. Na neki način, želimo “franšizirati” ono što smo napravili sa Surovim Strastima i prenijeti know-how i priliku za dobro napravljen podcast zainteresiranim autorima.

#2: Pokrećemo Patreon

Prema feedbacku kojeg smo dobili od slušatelja ali i nekoliko gostiju u zadnje vrijeme, došlo je vrijeme da pokrenemo svoju stranicu na Patreonu! To je usluga putem koje ljudi diljem svijeta mogu iskazati zahvalnost i podršku autorima najrazličitijih sadržaja. Vrlo je popularna kao način na koji autori mogu biti nagrađeni za svoj trud bez da ugrađuju reklame u sadržaj. Mi smo se također odlučili za taj smjer: nećemo ugrađivati jinglove i reklame unutar našeg audio sadržaja – nažalost nećete nikad čuti reklamu za tortice usred razgovora s našim gostima – nego nas možete podupirati tako da putem Patreona šaljete mali mjesečni iznos kojeg ćemo koristiti za pokrivanje troškova i unaprijeđenje podcasta i platforme!

#3: Mogućnost promo epizoda

Dobili smo veliki broj upita za snimanje promo epizoda Surovih Strasti – takve smo u prošlosti odbijali (niti jedna epizoda podcasta do sada nije bila sponzorirana osim kavama, pivom i časopisima), no odlučili smo da postoje dobri proizvodi i dobri brandovi iza kojih bi bez problema mogli stajati i podržavati ih. Ova odluka se nastavlja na prethodnu da nećemo ugrađivati reklame u sadržaj intervjua, nego se u ovom slučaju mogu snimiti cijele epizode posvećene određenom proizvodu, brandu ili sadržaju, te time s jedne strane možemo ići u dubinu i pričati o konkretnim stvarima bez da se zadržavamo na površnoj razini jingla, a slušatelji transparentno znaju da slušaju promotivni sadržaj kojeg inače nema unutar epizoda. Naravno, filtrirati ćemo što točno promoviramo da bude u skladu s našim vrijednostima i kriterijima zanimljivosti. Ponudu za ovakve promocije pogledajte ovdje.

#4: Drugačiji raspored objave sadržaja

Image result for calendar

Da bi se mogli posvetiti jačanju platforme i ostvarivanju još nekih planova o kojima je sada prerano pričati, objavljivati ćemo barem 6 epizoda mjesečno – po 4 intervjua i 2 lektire. Kao i do sada, truditi ćemo se da sadržaji budu kvalitetni, zanimljivi i edukativni, a prema prilici, na našem Facebooku ćemo objavljivati i dobre epizode sa platforme Podcast.HR, tako da sadržaja neće faliti!

… i još par stvari …

Trenutno je prerano govoriti o detaljima, no vjerojatno ćemo ostvariti planove koji su više vezani uz edukacije – ako se poklope neki dogovori! Stay tuned!

More from this show

Epizoda 209