Prati nas
Slušaj na
Traži

E253 – Aleksandar Gavrilović – Kako do viralnog sadržaja i zašto stvarati igre // Gamechuck

Play

Aleksandar Gavrilović je sa studijem za razvoj računalnih igara Gamechuck vidno napredovao od kad smo ga prvi put ugostili u epizodi 182, sa već tri vlastita naslova koje su izdali, nekoliko igara koje su radili po narudžbi za druge, i napredujućim ogromnim projektom Trip the Ark Fantastic koji je sa vrlo specifičnom temom i stilom već pobrao brdo interesa, uključujući i financiranje od EU. I sve to za nešto više od dvije i pol godine, sa timom koji je dugo vremena od svog osnivanja imao prosjek godina u ranim dvadesetima, a sada ga čine 20-tak ljudi. Aleksandar i Gamechuck su definitivno strastveni, definitivno kreativni – ali i isporučuju što najave. Njihova najnovija igra Speed Limit je postala mali viralni hit!

Industrija igara u Hrvatskoj je u zadnje vrijeme napravila bum, i postavila našu zemlju pri samom vrhu Europe po broju i kvaliteti studija za razvoj igara. O tome kako je to razvijati igre, što se to dogodilo u Hrvatskoj da je postala takav centar razvoja o kojem se gotovo ništa ne priča, kako je to biti dio iznimno kreativnog i popularnog tima, do te mjere da imaju zaposlenike koji se sele u Hrvatsku samo da bi radili s njima, i općenito o odnosu kreativnosti i posla, pričamo s osnivačem i pokretačem Gamechucka, Aleksandrom Gavrilovićem.

PREPORUKE ZA LAKŠE I UGODNIJE SLUŠANJE PODCASTA

Za lektire Surovih Strasti, edukacijske sadržaje i za potporu onom što radimo, posjetite našu platformu Surove Strasti Academy.

More from this show

Epizoda 300