Prati nas
Slušaj na
Traži

E332 – Branimir Lozo – Kako spasiti što se spasiti da u edukaciji djece // SURLA

Play

Branimir Lozo direktor je Dekod Telekoma d.o.o., tvrtke sa stručnim timom za područje mjerenja u telekomunikacijama. Rodom je iz Vukovara i za sebe kaže da je oduvijek volio razmišljati o budućnosti. Kao dijete je mislio da će do 2000. godine među nama hodati androidi, a da će auti letjeti. Kao vrlo aktivna osoba i futurist, često je bio aktivan oko društvenih tema, pa je među ostalim bio i studentski predstavnik na FER-u.

Razgovarali smo o tome kako je počeo, o razmišljanjima kako najbolje doprinijeti svojoj okolini, te o viziji bolje budućnosti edukacijskog sustava koja uključuje moderan pristup, moderne alate i vaucherizaciju edukacijskog sustava. Tu viziju je od 2017. počeo ostvarivati kroz udrugu SURLA – Samoborska udruga roditelja za lokalne aktivnosti, gdje već imaju zapažene rezultate i programe edukacije.

Želite li da napredujemo u stvaranju ovakvog sadržaja? Onda podržite Surove Strasti na Patreonu, to je platforma gdje možete odrediti da se Surovim Strastima svaki mjesec automatski pošalje neki iznos, na primjer 15-tak eura. To nije veliki iznos – manje od jednog izlaska s par prijatelja, a nama puno znači da ostvarimo kvalitetniju produkciju.

More from this show

Epizoda 380