Prati nas
Slušaj na
Traži

E250 – Damir Sabol – Koje su osobine serijskih osnivača startupa i zašto su akutno sretni a kronično nesretni // Photomath

Play

Damir Sabol je jedan od najpoznatijih domaćih uspješnih serijskih poduzetnika i foundera, sa čak tri ogromna poslovna poduhvata u svojoj karijeri koje bi mogli nazvati pravim startupima: Iskon, Microblink i Photomath. Mikroblink se bavi prepoznavanjem simbola, kodova i objekata, a nedavno su, kao što smo aludirali u razgovoru, osigurali i veliku investiciju od 60 milijuna dolara za nastavak razvoja i rasta. Photomath je mobilna aplikacija koja, pojednostavljeno rečeno, služi prepoznavanju rukopisa i rješavanju odnosno edukaciji kako se rješavaju matematičke jednadžbe, i ima preko 200 milijuna korisnika diljem svijeta, te se od nje uskoro očekuju velike stvari, nakon investicije od 23 milijuna dolara u veljači. S Damirom smo razgovarali najviše o tome što čini mindset jednog inženjera koji je postao serijski osnivač velikih i uspješnih firmi, kako razmišlja, kako pronalazi i rješava probleme kako na tržištu tako i u svojim firmama, te o velikom broju malih tema koje bi trebao znati svatko tko ima doticaja sa startupima – od osnivača do suradnika. Ovo je epizoda koju bi svi takvi trebali poslušati.

PREPORUKE ZA LAKŠE I UGODNIJE SLUŠANJE PODCASTA

Za lektire Surovih Strasti, edukacijske sadržaje i za potporu onom što radimo, posjetite našu platformu Surove Strasti Academy.

More from this show

Epizoda 297