Prati nas
Slušaj na
Traži

E291 – Nikola Dujmović – Za uspjeh i za neuspjeh uzrok je isti: tvrdoglavost

Play

Nikola Dujmović je suosnivač i direktor SPAN-a, i i kako za sebe kaže, “pravi poduzetnik.” Želja mu je izgraditi tvrtku do razine da ne ovisi o njemu i trenutnom vodstvu, koja će ih sve nadživjeti. SPAN je jedna od tvrtki koja je počela “iz garaže” u 90-ima i upornošću i pregrmljivanjem nedaća je postala današnji “mali div” koji za svoje klijente broji globalne firme kao McDonalds i Starbucks. Tvrtka je nedavno izašla na burzu, drugim riječima njene dionice se od sada mogu kupiti i njima trgovati preko Zagrebačke burze (takozvani IPO – initial public offering), a tragična je informacija da je to prvi IPO tvrtke koja se bavi IT-om u Hrvatskoj do sada.

S Nikolom smo pričali o tome zašto je startup kultura toksična, zašto je posve pogrešan trenutni odnos države prema startupima, zašto poduzetništvo nije za svakoga, što bi napravio da počinje ispočetka, gdje su najčešće greške, te kako poduzetnici trebaju razmišljati da bi bili uspješni.

Podržite Surove Strasti na Patreonu, to je platforma gdje možete odrediti da se svaki mjesec automatski izdvoji neki iznos, na primjer 10-tak eura za Surove Strasti. To nije veliki iznos – možda jedna pizza s pićem mjesečno, a nama puno znači. 

PREPORUKE ZA LAKŠE I UGODNIJE SLUŠANJE PODCASTA

More from this show

Epizoda 339