Prati nas
Slušaj na
Traži

E294 – Jan de Jong – How to think big in Croatia

Play

Jan de Jong je postao praktički preko noći poznat kad je ostvario izuzetno uspješnu kampanju na LinkedIn-u za uvođenje viza za tzv. “digitalne nomade”, osobe koje rade posao koji se može obavljati od svuda po svijetu, u Hrvatskoj. To je dovelo do uvođenje novog zakona koji to doista omogućava, koji je Hrvatsku stavio uz bok Estoniji kao dvije jedine zemlje EU koje to omogućuju. Od tada je sudjelovao i pokrenuo još nekoliko inicijativa koje su sve orjentirane u poboljšanju nekog ekonomskog aspekta u Hrvatskoj – naravno na način dobrog poduzetnika, tako da svima bude bolje.

S Janom smo pričali o usporedbi njegove rodne Nizozemske i Hrvatske, kako dolazi do poslovnih ideja, te kako upravlja i planira svoje investicije. Zanimljiva diskusija je bila i na temu proljoprivrede gdje je Hrvatska u jadnom stanju u usporedbi s Nizozemskom.

Želite li da i dalje stvaramo ovakav sadržaj? Onda podržite Surove Strasti na Patreonu, to je platforma gdje možete odrediti da se Surovim Strastima svaki mjesec automatski pošalje neki iznos, na primjer 15-tak eura. To nije veliki iznos – manje od jednog izlaska s par prijatelja, a nama puno znači da ostvarimo kvalitetniju produkciju. 

PREPORUKE ZA LAKŠE I UGODNIJE SLUŠANJE PODCASTA

 

 

More from this show

Epizoda 342