Prati nas
Slušaj na
Traži

E339 – Damir Firšt – Kako razmišljati i razvijati budućnost komunikacije // Matterless, Auki Labs

Play

Damir Firšt je su-osnivač Matterless Studija i Auki Labsa, Hong-Kongških startupa koji razvijaju tehnologiju proširene stvarnosti (Augmented Reality) s naglaskom na dijeljeno, zajedničko iskustvo njihovih korisnika. Priča o osnivanju je vrlo zanimljiva i vezana za Damirovo bogato iskustvo putovanja i življenja u Kini i Japanu, gdje je upoznao su-osnivača i mnoge suradnike, te su uspjeli ranu ideju pomagala za igre proširiti u startupe sa višemilijunskim investicijama.

Još jedna posebnost ovih startupa je pristup komunikaciji, osobito prema medijima, gdje kao vrhunski storytelleri a ne tehničari koriste snagu memova za širenje svoje poruke, što je za sada dosta neiskorišten način medijske prisutnosti i marketinga u našim područjima. O memovima, memetici, storytellingu i budućnosti komunikacije poslušajte u ovom odličnom razgovoru u Surovim Strastima.

Želite li da napredujemo u stvaranju ovakvog sadržaja? Onda podržite Surove Strasti na Patreonu (https://patreon.com/surovestrasti), to je platforma gdje možete odrediti da se Surovim Strastima svaki mjesec automatski pošalje neki iznos, na primjer 15-tak eura. To nije veliki iznos – manje od jednog izlaska s par prijatelja, a nama puno znači da ostvarimo kvalitetniju produkciju.

More from this show

Epizoda 387