Prati nas
Slušaj na
Traži

E341 – Odabrao Đelo Hadžiselimović

Play

Dugo smo htjeli pozvati ovog gosta, i konačno nam se ispunila želja i to za petu godišnjicu podcasta, krajem 11. mjeseca. Kad smo počinjali podcast, jedna od manjih stvari koje je trebalo odlučiti je kako će se nazivati epizode, i među ostalim kako će se numerirati. Dvije znamenke su se činile malo, izgledalo je da bi ih brzo mogli ispucati, a tri su se činile skoro pa previše, ali optimistično i bolje nego dvije, pa su tako i naše epizode koje su bile prije 100-te numerirane s tri znamenke, npr. E087. Pet godina kasnije, i tri znamenke izgledaju mršavo…

Đelo Hadžiselimović je veteran HTV-a i njegovo ime je jedno od najjačih brandova u Hrvatskoj. Pa ipak, ostavio je dojam povučene osobe, koja je najzadovoljnija iza kamere i mikrofona, koji se skrasio i smirio. Gospodin Hadžiselimović je otišao u penziju prije 7 godina, nakon 41 godine staža. Novinar je koji je većinu svog radnog vijeka proveo na Hrvatskoj radio televiziji. Možda nije svima poznato njegovo lice, ali ime (barem tekstualno) sigurno je. „Odabrao Đelo Hadžiselimović“ stajalo je iza gotovo svakog dokumentarnog filma prikazanog na HRT-u, a ta se fraza počela koristiti i u javnosti te označavati dobar izbor ili dobar proizvod. Drago nam je da je odabrao i nas.

S njime smo razgovarali o tome kako je to biti poznati anonimac, zašto je otišao u penziju usprkos tome što je radio “najbolji posao na svijetu”, koja je razlika između televizije nekada i danas, a dotakli smo se i uloge radija te sličnosti radija i podcasta.

Želite li da napredujemo u stvaranju ovakvog sadržaja? Onda podržite Surove Strasti na Patreonu (https://patreon.com/surovestrasti), to je platforma gdje možete odrediti da se Surovim Strastima svaki mjesec automatski pošalje neki iznos, na primjer 15-tak eura. To nije veliki iznos – manje od jednog izlaska s par prijatelja, a nama puno znači da ostvarimo kvalitetniju produkciju.

More from this show

Epizoda 388