Prati nas
Slušaj na
Traži

E282 – Marko Bogdan – Trebate li biti genij da investirate u svoju budućnost // InterCapital

Play

Marko Bogdan dolazi iz tvrtke InterCapital, gdje je direktor distribucijskog kanala – drugim riječima, njegova strast je širenje svijesti o tome zašto i na koji način kvalitetno investirati. InterCapital je bio i sponzor našeg live eventa s temom “Osobne financije”, gdje je u svojstvu panelistice bila njihova Maja Meničanin. Novost na tržištu koju su lansirali prije tek nekoliko tjedana je “Genius“, robo-savjetnik za financije (za mobilne telefone) koji će na temelju parametara kao što su vaša dob, osjetljivost na rizik i primanja izračunati najbolji miks vrijednosnica u koje možete ulagati, bez da vas tjera da proučavate dionice i njihova kretanja i ručno radite rebalansiranje.

S Markom smo pričali o tome zašto postoji Genius te koji sve parametri sudjeluju u odabiru idealnog koktela vrijednosnica u njemu, kakvo je stanje financijske pismenosti u Hrvatskoj, zašto su kamate na štednju u bankama male ili u nekim zemljama negativne, kako izgleda prodaja financijskog proizvoda, te kako se odnositi prema pojmu rizika u ulaganjima.

PREPORUKE ZA LAKŠE I UGODNIJE SLUŠANJE PODCASTA

Za lektire Surovih Strasti, edukacijske sadržaje i za potporu onom što radimo, posjetite našu platformu Surove Strasti Academy.

More from this show

Epizoda 330