Prati nas
Slušaj na
Traži

E284 – Zoran Škugor – Što jedan od prvih menadžera glazbenika misli o industriji zabave danas

Play

Zoran Škugor je jedno od imena koje ili znate ili ne znate, ovisno o tome čime se bavite. Ako imate doticaja s industrijom glazbe i zabave, vjerojatno je neizbježno da ste se kad-tad susreli s jednim od prvih menadžera glazbenika na ovim područjima i strastvenim poznavateljem glazbe. Ako niste, sigurno ste čuli za sve estradne zvijezde koje je on otkrio i izgradio, a tu su među ostalim i Oliver Dragojević, Bijelo Dugme, E.T., Tony Cetinski, Sandi Cenov.

Škugor ima gotovo cjeloživotno iskustvo u glazbi i to štoviše skoro sve u menadžmentu glazbenih zvijezda, te bez dlake na jeziku priča o tome kako funkcionira ova industrija. Neke od tema koje smo pokrili su kako je prvo otkrio a onda izgradio Olivera u zvijezdu, kako se to inače radi, kakvi su poslovni modeli s glazbenicima, te kako prolaze ili ne prolaze plagijati među glazbenicima.

Ovo je vrlo živopisan intervju gdje se neke informacije o domaćoj zabavnoj sceni prvi put iznose na ovaj način u javnosti!

Podržite Surove Strasti na Patreonu, to je platforma gdje možete odrediti da se svaki mjesec automatski izdvoji neki iznos, na primjer 10-tak eura za Surove Strasti. To nije veliki iznos – možda jedna pizza s pićem mjesečno, a nama puno znači. Potražite još i naš izbor prepričanih poslovnih knjiga na academy.surovestrasti.com.

PREPORUKE ZA LAKŠE I UGODNIJE SLUŠANJE PODCASTA

Za lektire Surovih Strasti, edukacijske sadržaje i za potporu onom što radimo, posjetite našu platformu Surove Strasti Academy.

More from this show

Epizoda 332