Prati nas
Slušaj na
Traži

E289 – Marijana Šarolic Robić – Je li za uspjeh dovoljno naučiti programirati umjetnu inteligenciju

Play

Marijana Šarolić Robić je pravnica koja se našla u svijetu startupa. Kroz iskustvo u počecima ZIP-a, to je Zagrebački Inkubator Poduzetništva, je došla u dodir i ostala uz dinamičan i entuzijastičan svijet pokretača potencijalno globalnih firmi. Njena karijera u korporativnom pravu, pogotovo u temama koje su bliske IT-u i međunarodnim ugovorima ju čini dobrim sugovornikom upravo za startupe.

Razgovarali smo o tome kako je došla do toga da se bavi startupima, koliko je naš pravni sustav nazadan ne samo u kontekstu startupa nego u kontekstu prava kao struke, te da li se ipak mogu prevesti koncepti koji su česti u ugovorima sa stranim investitorima u nešto što je prihvatljivo domaćem pravu.

Podržite Surove Strasti na Patreonu, to je platforma gdje možete odrediti da se svaki mjesec automatski izdvoji neki iznos, na primjer 10-tak eura za Surove Strasti. To nije veliki iznos – možda jedna pizza s pićem mjesečno, a nama puno znači. I dalje traje prilika da ostvarite pogodnosti ako se prijavite na platformu Finax putem koje možete planirati zaradu ili mirovinu putem investiranja u fondove na burzama vrijednosnica! Kliknite na link na naslovnici našeg weba surovestrasti.com.

PREPORUKE ZA LAKŠE I UGODNIJE SLUŠANJE PODCASTA

Za lektire Surovih Strasti, edukacijske sadržaje i za potporu onom što radimo, posjetite našu platformu Surove Strasti Academy.

More from this show

Epizoda 337