Prati nas
Slušaj na
Traži

E301 – Roko Živković – Što znači sreća u poduzetništvu i zašto bježati od dobrih ideja // Muzej Iluzija

Play

Roko Živković je suosnivač Muzeja Iluzija, za kojeg bez problema možemo reći da je fenomen koji je osvojio svijet. Ideja za koju su mu govorili da nije dobra se pokazala odličnom, te je Muzej Iluzija zbog neočekivano snažnog početnog rasta jako brzo prikupio ulagače i postao svjetska franšiza. Ovo je i jedan od primjera firme (ili čak startupa) kojeg treba proučavati kad se želi vidjeti kako to izgleda kad rast teče relativno brzo i glatko, te koja vremena i iznose povrata investicija investitori najrađe traže.

S Rokom smo pričali o temama o kojima do sada nije puno govorio, o teškim vremenima prije nego što je Muzej pokrenut, o financijskim problemima, ali i o ulozi vlasitog poznavanja marketinga, sreće u odabiru posla i vremena, te kako novac neće pomoći lošem proizvodu, na primjeru vlastite Mozgaonice koja nije uspjela.

Želite li da napredujemo u stvaranju ovakvog sadržaja? Onda podržite Surove Strasti na Patreonu, to je platforma gdje možete odrediti da se Surovim Strastima svaki mjesec automatski pošalje neki iznos, na primjer 15-tak eura. To nije veliki iznos – manje od jednog izlaska s par prijatelja, a nama puno znači da ostvarimo kvalitetniju produkciju. 

PREPORUKE ZA LAKŠE I UGODNIJE SLUŠANJE PODCASTA

Za lektire Surovih Strasti, edukacijske sadržaje i za potporu onom što radimo, posjetite našu platformu Surove Strasti Academy.

More from this show

Epizoda 349