Prati nas
Slušaj na
Traži

E300 – Raj Srivastava – Building a bridge between Indian and Croatian countries and cultures

Play

Prije 300 epizoda je bila 2017. godina. Saša i ja smo slušali podcaste i dobili inspiraciju da počnemo svoj. Nismo bili jedini, otprilike u isto vrijeme počeo je i Podcast Inkubator, sa vrlo drugačijim ciljem i programom. Danas smo jedina dva podcasta vrijedna spomena u regiji s obzirom na dugovječnost i konzistenciju, s tim da si uzimamo za prednost što su Surove Strasti “pravi” podcast, samo sa zvukom. Trudili smo se za jubilarnu 100. i 200. epizodu dovesti za gosta nekog tko može pružiti unikatnu perspektivu na naše društvo, pa je tako i sa 300-tom epizodom.

U ovoj epizodi, snimljenoj također na engleskom, smo ugostili veleposlanika Republike Indije, gospodina Raj Kumar Srivastava, s kojim smo imali vrlo ugodan i zanimljiv razgovor. Sretna i neplanirana okolnost je da smo razgovarali dan prije Dana Republike Indije, 26. siječnja, gdje slave proglašenje neovisne republike koje se dogodilo prije 73 godine.

U revijalnom tonu, počeli smo razgovor s osobnom definicijom sreće i zadovoljstva, o Indijskim vrijednostima, o tome kako napreduju zadnjih desetljeća te se nakon toga prebacili na poslovne prilike koje se ostvaruju u Indiji i Hrvatskoj, te mostu između zemalja koji omogućuje startup firmama s obje strane da pronađu što im treba u drugoj državi.

Želite li da napredujemo u stvaranju ovakvog sadržaja? Onda podržite Surove Strasti na Patreonu, to je platforma gdje možete odrediti da se Surovim Strastima svaki mjesec automatski pošalje neki iznos, na primjer 15-tak eura. To nije veliki iznos – manje od jednog izlaska s par prijatelja, a nama puno znači da ostvarimo kvalitetniju produkciju. 

PREPORUKE ZA LAKŠE I UGODNIJE SLUŠANJE PODCASTA

Za lektire Surovih Strasti, edukacijske sadržaje i za potporu onom što radimo, posjetite našu platformu Surove Strasti Academy.

More from this show

Epizoda 348