Prati nas
Slušaj na
Traži

E309 – Srđan Šimac – Zašto je pravo odmaknuto od ljudskosti i zašto ljudi radije idu na sud nego kod medijatora

Play

Srđan Šimac je sudac Visokog trgovačkog suda ali i predsjednik Hrvatske udruge za mirenje gdje obnaša dosta različitu aktivnost – razgovara sa zavađenim strankama i miri ih. Srđanovo sudačko iskustvo je veliko i traje već 30-tak godina iskustva, te uključuje i period predjsedavanja. Mirenje mu je oduvijek bilo zanimljiva tema, te mu je bila i predmet doktorata 2013.

Sa pristupačnim nastupom, Srđan definitivno stvara prijateljsku atmosferu i ne spada u grupu stereotipno neraspoloženih sudaca, a iza interesa prema mirenju ima i odlične argumente – dobar dio predmeta ne bi ni došao do sud da je mirenje odnosno medijacija obavezan korak, kao što je u nekim zemljama. Kao što kaže – svako mirenje koje uspije potaknuti ga čini boljom osobom. Osim što je uspješan medijator, on je i međunarodno poznat govornik o medijaciji na skupovima, te trener.

Želite li da napredujemo u stvaranju ovakvog sadržaja? Onda podržite Surove Strasti na Patreonu, to je platforma gdje možete odrediti da se Surovim Strastima svaki mjesec automatski pošalje neki iznos, na primjer 15-tak eura. To nije veliki iznos – manje od jednog izlaska s par prijatelja, a nama puno znači da ostvarimo kvalitetniju produkciju. 

PREPORUKE ZA LAKŠE I UGODNIJE SLUŠANJE PODCASTA

Za lektire Surovih Strasti, edukacijske sadržaje i za potporu onom što radimo, posjetite našu platformu Surove Strasti Academy.

More from this show

Epizoda 357