Prati nas
Slušaj na
Traži

E310 – Ante Lučić – Koje su odlike HR-a koji zlata vrijedi, i zašto ulagati u Walnut Fund koji donosi prinose tijekom 40 godina

Play

Ante Lučić je serijski poduzetni, a to znači i zanimljivu životnu priču. Dugi niz godina proveo je u inozemstvu, u Siriji i Njemačkoj, te je iskustva i znanja koja je prikupio koristio vrativši se u Hrvatsku za razne poduhvate. Po školovanju je pravnik, no njegova velika strast je HR, gdje kao konzultant pomaže stotinama pojedinaca u karijernom i obrazovnom planiranju, dok obrazovne i znanstvene institucije savjetuje u području marketinga, obrazovno-karijerne konkurentnosti i mobilnosti te upravljanja centrima za razvoj karijere. Također je često angažiran kao predavač u području budućnosti rada i obrazovanja te razvoja i upravljanja ljudskim resursima. Tvrtke savjetuje u procesima zapošljavanja.

Među zanimljivim projektima izvan HR-a su mu održavanje praktične nastave iz poduzetništva za osnovne i srednje škole nazvane “BENO”, pokretanje platforme “Connect.me” za spajanje domaćih startupa i investitora iz hrvatskog iseljeništva, te odnedavno i sudjelovanje u pokretanju projekta “The Walnut Fund“, koji omogućava ulaganje u stabla oraha – a povrat investicije je kroz svojevrsne dividende u vidu prodaje ploda. Ovo je zanimljiv i prilično unikatan financijski proizvod koji je zaista dugoročan – stabla oraha žive barem 40 godina.

Želite li da napredujemo u stvaranju ovakvog sadržaja? Onda podržite Surove Strasti na Patreonu, to je platforma gdje možete odrediti da se Surovim Strastima svaki mjesec automatski pošalje neki iznos, na primjer 15-tak eura. To nije veliki iznos – manje od jednog izlaska s par prijatelja, a nama puno znači da ostvarimo kvalitetniju produkciju. 

PREPORUKE ZA LAKŠE I UGODNIJE SLUŠANJE PODCASTA

Za lektire Surovih Strasti, edukacijske sadržaje i za potporu onom što radimo, posjetite našu platformu Surove Strasti Academy.

More from this show

Epizoda 358