Prati nas
Slušaj na
Traži

E329 – Adnan Misimović – O newsletteru, modernizaciji obiteljske firme, analitici poslovanja i budućnosti rada // profitBI, Megamix

Play

Adnan Misimović je svoje iskustvo i edukaciju u velikim stranim brandovima odlučio primijeniti i na obiteljsku firmu nakon povratka u Sarajevo, te je jedan od primjera kako nastaviti obiteljski biznis i kapital kroz generacije. Uz to, njegovo 15-godišnje iskustvo u FMCG i HORECA industrijama kulminiralo je osnivanjem firme profitBI, koja pruža rješenja u području analitike poslovnih podataka i situacije, ali fokusirano na klijente koji se bave distribucijom dobara.

Uz sve to, pričali smo i o njegovom možda najmanjem omiljenom projektu – blogu i newsletteru Za Radoznale koji donosi zanimljive informacije na koje je naišao kroz svoj rad i učenje.

Adnan se potrudio i poslao nam je linkove vezane za teme o kojima smo pričali i (p)opis prošlih gostiju Surovih Strasti koje smo spomenuli – na čemu mu se zahvaljujemo i možemo samo reći: e kad bi svi gosti bili takvi!

Teme:

https://en.wikipedia.org/wiki/Universal_basic_income Šta je UBI?
https://www.goodreads.com/en/book/show/42867903 Open Borders – knjiga o tome zašto bi države trebale otvoriti granice migrantima
https://www.morningbrew.com/ dnevni newsletter o biznisu i investiranju
https://mrak.org/email-newsletter/ Mračni Blog – newsletter Marka Rakara
https://zaradoznale.com – moj newsletter koji izlazi svakog drugog četvrtka i sadrži pet preporuka

Gosti:

Bojan Bernik – preporučio me kao gosta
Alan Žepec – podrška u transformaciji firme
Jerislav Bobić – sa njim sam pričao o startup idejama
Nikola Dujmović – pričao zašto društvo ne bi moglo funkcionisati kad bi svi bili preduzetnici
Petar Šimić – primjer druge generacije koji je i sam uspješan preduzetnik
Marko Rakar – pionir newsletter formata na našim prostorima

Želite li da napredujemo u stvaranju ovakvog sadržaja? Onda podržite Surove Strasti na Patreonu, to je platforma gdje možete odrediti da se Surovim Strastima svaki mjesec automatski pošalje neki iznos, na primjer 15-tak eura. To nije veliki iznos – manje od jednog izlaska s par prijatelja, a nama puno znači da ostvarimo kvalitetniju produkciju.

PREPORUKE ZA LAKŠE I UGODNIJE SLUŠANJE PODCASTA

More from this show

Epizoda 376