Prati nas
Slušaj na
Traži

E351 – Ivan Lauc – Zašto je budućnost u domaćoj hrani i kratkim opskrbnim lancima // plodovi.hr

Play

Ivan Lauc je mladi poduzetnik iz Osijeka koji rješava doslovno globalni problem: kako povećati kvalitetu hrane poticanjem lokalne proizvodnje i kako lokalno proizvedenu hranu distribuirati kupcima na efikasan način. Njegov startup plodovi.hr je zbog toga sukladan EU i UN nastojanjima da se proizvodnja hrane ponešto de-globalizira, a nude zaokruženu platformu koja podržava prikupljanje proizvedene hrane malih proizvođača, web shop na kojem se ta hrana može naručiti, te planiranje dostave i nadzor operacija.

Idealna budućnost za njih je ona u kojima svaka mikro-regija od oko 100 km2 ima franšizu platforme plodovi.hr, koja spaja male poljoprivrednike i kupce unutar teritorija.

Razgovarali smo o razlozima za pokretanje ovakvog biznisa, kakva je situacija s EU potporama općenito u Hrvatskoj za startupe, zašto su kratki obskrbni lanci hrane pogodni za sve, te kakvu podršku i znanja je Ivan prikupio od raznih članova svoje obitelji.

Surove Strasti nominirane su za Večernjakovu ružu! Hvala svim slušateljima i žiriju koji nas je nominirao – a da bi glasali za nas, pošaljite poruku sa sadržajem “RUZA2022 84” na broj telefona “60 085”.

Želite li da napredujemo u stvaranju ovakvog sadržaja? Onda podržite Surove Strasti na Patreonu (https://patreon.com/surovestrasti). To je platforma gdje možete odrediti da se Surovim Strastima svaki mjesec automatski pošalje neki iznos, na primjer 15-tak eura. Ovo nije veliki iznos – manje od jednog izlaska s par prijatelja, a nama puno znači da ostvarimo kvalitetniju produkciju.

More from this show

Epizoda 398