Prati nas
Slušaj na
Traži

E335 – Matija Srbić – Što je uloga startup inkubatora i kakva je budućnost inkubatora na FER-u // SPOCK

Play

Matija Srbić je voditelj FER-ovog inkubatora SPOCK koji pomaže studentima i djelatnicima da svoje projekte pretvore u ozbiljne startup-ove, a svi zajedno su vjerojatno fanovi Star Treka. Za sebe kaže da su mu osim startup-ova strasti bicikliranje i navijanje za Boston Celtics, a prije nego što se pridružio inkubatoru je bio osnivač startupa, što mu je donijelo veliko iskustvo u ovom području, koje rado dijeli s polaznicima inkubatora.

S njim smo razgovarali o tome što su zapravo startup inkubatori i čemu služe, kakav je put tipičnog startupa koji dolazi s fakulteta, kakva je situacija na SPOCK-u danas, zanimaju li studente i profesore startup-ovi te koji su koraci i što je važno kod pokretanja startupa.

Želite li da napredujemo u stvaranju ovakvog sadržaja? Onda podržite Surove Strasti na Patreonu, to je platforma gdje možete odrediti da se Surovim Strastima svaki mjesec automatski pošalje neki iznos, na primjer 15-tak eura. To nije veliki iznos – manje od jednog izlaska s par prijatelja, a nama puno znači da ostvarimo kvalitetniju produkciju.

Epizoda 112